« Terug

Rainforest Alliance: een topkeurmerk voor koffie

Rainforest alliance.jpg11 dec

KoffieMaatschappij bonen zijn voorzien van het Rainforest Alliance keurmerk. Daar zijn wij trots op, want dit is een topkeurmerk. Ofwel een koploper op het gebied van voeding. Het staat onder andere voor het behoud van flora en fauna. Ook zet de Rainforest Alliance zich in op sociaal gebied, waaronder beter omstandigheden voor de bosbouw, landbouw en toerisme.

Rainforest Alliance eisen

De Rainforest Alliance heeft als doel om een wereld te creëren met een evenwichtige balans tussen mens en planeet. Sinds 2005 eist het keurmerk bijvoorbeeld dat er geen ecosystemen meer worden kapotgemaakt door de teelt van koffiebonen, cacao en thee. Verder maakt de organisatie zich hard voor de bescherming van natuurgebieden. KoffieMaatschappij vindt het daarom een prettig idee dat onze koffie is voorzien van dit keurmerk.

Werkwijze koffieboerderijen


Op de koffieboerderijen waar onze koffiebonen vandaan komen, wordt er streeft naar een managementsysteem om duurzaam water- en afvalbeer te stimuleren. Ook wordt er zo min mogelijk gebruikgemaakt van chemische middelen. Daarnaast wordt er ingezet op verbetering van arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden. Er wordt regelmatig door een onafhankelijke partij gecontroleerd of de bedrijven nog aan deze eisen voldoen.

Rainforest Alliance en UTZ


Rainforest Alliance is begin 2019 gefuseerd met UTZ. We hebben eveneens bonen met dit keurmerk. UTZ stelt ongeveer dezelfde doelen en eisen op gebied van teeltmethoden, werkomstandigheden en natuurbehoud. Zo stimuleert de organisatie dat ontbossing wordt voorkomen, dat er efficiënt wordt omgegaan met afval en dat de telers zo optimaal mogelijk gebruikmaken van land, meststoffen en water. Koffie met UTZ logo komt voor minimaal 90 procent van koffieplantages met UTZ keurmerk. Tot 2022 kunt u UTZ gecertificeerde koffie kopen. Daarna zullen Rainforest Alliance en UTZ één keurmerk worden.   

rainforest alliance -1.jpg

Rainforest Alliance koffie proeven?


Wilt u kennismaken met onze Rainforest Alliance koffie? We hebben 4 verschillende soorten:

  • Refreshing coffee: een verfrissende koffie met een licht nootachtige smaak. Ook proeft u nuances van fruit.
  • Allday coffee: energie nodig? Met deze krachtige koffie kunt u er weer helemaal tegenaan. U proeft een ronde body van mokkatinten en chocola.
  • Powerful coffee: een sterke koffie met een smaakvolle afdronk. Geschikt voor iedereen die houdt van een pittig bakkie.
  • Premium coffee: extra veel smaak en een fijne, chocoladeachtige afdronk. Een ultieme verwennerij voor uw klanten en medewerkers.

Inmiddels zijn een aantal Nederlandse scholen voor zien van onze Rainforest Alliance gecertificeerde koffie. De medewerkers vinden de koffies erg lekker en ze vinden het fijn dat ze weten dat de koffie milieuverantwoord wordt geproduceerd met oog voor goede, sociale werkomstandigheden.

rainforest alliance-2.PNG
Geïnteresseerd? U bent van harte welkom om onze koffies te komen proeven en uit te zoeken welke koffie nu echt bij u past. Maak vooral een afspraak per telefoon 085 - 071 77 97 of via het contactformulier.

Neem contact op

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up to date door ons te volgen!

Facebook KoffiemaatschappijTwitter KoffiemaatschappijGoogle+ KoffiemaatschappijLinkedin Koffiemaatschappijn

BROCHURE

Wilt u meer informatie over KoffieMaatschappij en ons koffieconcept? Vraag vrijblijvend onze digitale brochure aan.

brochure aanvragen

CONTACTGEGEVENS

Einsteinstraat 48
3316 GG  Dordrecht

Telefoon  085 - 071 77 97
E-mail  info@koffiemaatschappij.nl

Scroll naar boven