« Terug

Koffiebonen van KoffieMaatschappij: welke passen bij u?

koffiebonen07 nov

Koffiebonen. Combineer de juiste met elkaar en u creëert een ‘gouden’ drank. Dit klinkt eenvoudig. Maar dat is het niet. Bij KoffieMaatschappij hebben we de afgelopen maanden ons uiterste best gedaan om 3 unieke koffieblends samen te stellen uit ambachtelijk gebrande koffiebonen. Door veel proeven en testen zijn we uiteindelijk uitgekomen op: KM #2 Refreshing coffee, KM #5 Allday coffee, KM #6 Premium coffee. Nu denkt u vast: waar zijn nummer 1, 3 en 4? Deze zijn nog in de maak. KM #4 Powerful coffee is binnenkort beschikbaar.

 “Een goede proever kan meerdere smaakelementen benoemen”

Directeur Pieter Klootwijk is bij alle proefsessies aanwezig geweest. “Voor iedere blend waren er 2 sessies. Per keer hadden we keus uit 4 verschillende melanges. Onze koffiebrander plaatste de koffiebonen in de koffieautomaat. De koffie die eruit kwam lieten we even staan. Bij hete koffie valt er niet zoveel te proeven. Proeven is niet makkelijk. Het gaat niet alleen over ‘dit is lekker en dit niet’. Een goede proever kan meerdere smaakelementen benoemen. Deze elementen geven we weer op de verpakking, zodat de klant weet wat hij kan verwachten. Denk aan zuurtonen of pittigere  tonen zoals kaneel of chocolade.”

 “Een hele reis voor de juiste koffieblend”

“Nadat we de melange beoordeelden, reinigden we de automaat met een stofzuiger en plaatsten we de volgende blend erin. Zo ging dat een paar uur door. Het is een hele reis om uiteindelijk tot de juiste blend te komen. We zijn erg trots op de resultaten die we nu hebben. Refreshing coffee is een mooie combinatie van koffiebonen met nootachtige elementen en nuances van citrus en tropisch fruit. De afdronk is roomachtig, wat hem extra smaakvol maakt. Premium coffee heeft een fruitig karakter met een vleugje pure chocolade. Een perfecte balans. Onze Allday coffee heeft chocolade en aardse tinten en een licht zuurtje. Een koffie die iedereen energie geeft.”

Koffiebonen proeven met ons?


Wilt u kennismaken met onze koffiebonen? Een van deze 3 unieke koffieblends zal zeker bij u in de smaak vallen. U kunt gerust een afspraak met ons maken. Onze koffieadviseurs drinken graag kopjes koffie met u in onze sfeervolle koffiecorner. De komende maanden kunt u nog 3 nieuwe blends verwachten. Deze lanceren we op de website en sociale media.

Over KoffieMaatschappij


KoffieMaatschappij is er voor de echte koffieliefhebber. Onze koffiebonen zijn afkomstig van kleine boeren die extra veel aandacht geven aan de groei. Na de pluk laten ze de koffiebonen in de zon drogen. Vervolgens kopen we ze in en laten we ze ambachtelijk branden. Bovendien zijn onze bomen Rainforest Alliance Certified. Dit houdt in dat onze koffiebonen groeien op plantages waar gewerkt wordt met respect voor natuur en milieu en onder goede arbeidsomstandigheden. Deze duurzame achtergrond draagt bij aan een smaaksensatie op topniveau.

Koffie drinken?

 

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up to date door ons te volgen!

Facebook KoffiemaatschappijTwitter KoffiemaatschappijGoogle+ KoffiemaatschappijLinkedin Koffiemaatschappijn

BROCHURE

Wilt u meer informatie over KoffieMaatschappij en ons koffieconcept? Vraag vrijblijvend onze digitale brochure aan.

brochure aanvragen

CONTACTGEGEVENS

Einsteinstraat 48
3316 GG  Dordrecht

Telefoon  085 - 071 77 97
E-mail  info@koffiemaatschappij.nl

Scroll naar boven