« Terug

Koffie en spijs: onze winterkoffie in combinatie met deze delicatessen is verrukkelijk

koffie en spijs winter08 jan

Over koffie en spijs is steeds meer bekend. Wij zijn de wereld van foodpairing ingedoken en hebben een paar verrukkelijke combinaties met onze winterkoffie gevonden. KM Winter is een volle, kruidige drank met kaneel en chocolade tinten. Hij is medium tot donker gebrand, zodat het smaakkarakter goed behouden is gebleven. De volgende delicatessen of maaltijden vormen een goede combinatie met deze volle, kruidige koffie.

Sterke kaas


Koffie met kaas? Deze combinatie lijkt vergezocht, maar dat is het niet. Hoe vaak heb je al ontbeten met een boterham met kaas en een kop koffie? Precies. Onze volle winterkoffie past perfect bij sterke Franse kazen. Denk aan Ossau-Iraty, Brie of Livarot. Je waant je meteen op een sfeervol terrasje in Frankrijk.

Vleesgerechten


Stevige vleesgerechten zoals wild zijn prima te combineren met winterkoffie. Niet alleen om ernaast te drinken, maar ook door de koffie door het vleesgerecht te mengen. Het wildgerecht smaakt dan nóg spannender en het vlees wordt er malser en sappiger door. Genieten op het niveau van haute cuisine!

Avocado

Wist je dat deze koffie ook een prima combinatie vormt met een avocado? In een Turks café in Melbourne schenken ze zelfs de koffie in een avocadoschil. Dit noemen ze daar Avolatte. Het schijnt een ware smaaksensatie te zijn en je hoeft geen bekers af te wassen. Doe eens gek! Laten we het eens proberen!

Chocoladecake

KM Winter heeft al een chocoladeachtige tint. Als je hier een chocoladecake of brownie bij eet, wordt de chocoladetint van onze winterkoffie nog meer versterkt. Voor de chocoladeliefhebbers onder ons is hier maar één woord voor: de hemel.

Koffie proeven

Met deze foodpairing tips kom je vast deze grijze, ongezellige wintermaanden een stuk beter door. Wil je KM Winter eens uitproberen? Dan nodigen we je graag uit in onze showroom. Onze koffie adviseurs laten je deze koffie en onze andere smaken uitgebreid proeven. Uiteraard in combinatie met een heerlijke delicatesse.  

Neem contact op

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up to date door ons te volgen!

Facebook KoffiemaatschappijTwitter KoffiemaatschappijGoogle+ KoffiemaatschappijLinkedin Koffiemaatschappijn

BROCHURE

Wilt u meer informatie over KoffieMaatschappij en ons koffieconcept? Vraag vrijblijvend onze digitale brochure aan.

brochure aanvragen

CONTACTGEGEVENS

Einsteinstraat 48
3316 GG  Dordrecht

Telefoon  085 - 071 77 97
E-mail  info@koffiemaatschappij.nl

Scroll naar boven