« Terug

Koffiegeur heeft een heilzame werking

koffie-ruiken06 nov

De dag beginnen zonder kopje koffie. Voor velen onder ons valt dat niet mee. De talloze positieve eigenschappen die koffie ons te bieden heeft, kunnen we eigenlijk niet missen. Niet alleen het drinken van koffie is gezond, de geur van koffie heeft eveneens een positieve invloed op ons gestel. Dit bleek uit een Amerikaans onderzoek dat verscheen in The Journal of Environmental Psychology.

Koffie ruiken

Uit het Amerikaanse onderzoek bleek dat dankzij koffiegeur mensen beter kunnen presteren op analytische taken én ze zijn meer overtuigd van hun eigen kunnen. Hoe is dit precies onderzocht? 100 studenten maakten een toets met 10 wiskundige vragen. 50 studenten maakten dit in een geurloze kamer en de anderen voerden de opdrachten uit in een naar koffie ruikende kamer. De laatste groep maakte de toets significant beter dan de groep die in de geurloze kamer zat.

Alert en energieker

Vervolgens werd aan een nieuwe groep van ongeveer 200 mensen gevraagd om uiteenlopende geuren te ruiken. Daarna moesten ze aangeven wat deze geur met hen deed. De deelnemers gaven aan dat koffiegeur hen meer alert en energieker maakte dan andere geuren. Koffie ruiken heeft dus, in mindere mate, hetzelfde effect als koffie drinken.

Koffiebonen van KoffieMaatschappij

Koffiebonen van KoffieMaatschappij hebben ook een heerlijke geur. Ze zijn gebrand door een professionele brander en met zorg samengesteld. De geur en smaak van onze koffiesoorten zijn perfect in balans. Ze brengen je de ultieme koffie-ervaring! Wil je meer weten over onze koffiebonen? Bekijk op de pagina Onze Koffie alle soorten die wij aanbieden. Er is voor ieder dat wils. Wil je eerst proeven? Dat kan we kunnen je gratis koffiebonen sturen van KM Premium. Vul hier het formulier in om ze aan te vragen.  

Vraag gratis koffiebonen aan

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up to date door ons te volgen!

Facebook KoffiemaatschappijTwitter KoffiemaatschappijGoogle+ KoffiemaatschappijLinkedin Koffiemaatschappijn

BROCHURE

Wilt u meer informatie over KoffieMaatschappij en ons koffieconcept? Vraag vrijblijvend onze digitale brochure aan.

brochure aanvragen

CONTACTGEGEVENS

Einsteinstraat 48
3316 GG  Dordrecht

Telefoon  085 - 071 77 97
E-mail  info@koffiemaatschappij.nl

Scroll naar boven