« Terug

Koffiepauze houden zoals in Zweden? KoffieMaatschappij helpt je op weg.

koffiepauze.jpg07 aug

Koffiepauzes van 5 minuten. Of helemaal geen koffiepauze, maar koffie drinken tijdens het maken van een offerte of het uitwerken van notulen. In Nederland is dat heel gewoon. We hebben immers een hele drukke agenda, dus we mogen niet te veel tijd verliezen. In Zweden hebben medewerkers ook een drukke agenda, maar toch is het daar een ritueel om 2 keer per dag een koffiepauze te houden. Een keer om 10:00 uur en een keer om 15:00 uur.

Koffiepauze (Fika)

De koffiepauze in Zweden wordt ook wel Fika genoemd. Het is een moment van rust en gezelligheid in een andere ruimte dan je werkplek. Je neemt echt de tijd voor elkaar en luistert naar wat de ander te zeggen heeft. Vaak wordt er ook iets lekkers bij gegeten, zoals kanelbullar (kaneelbroodjes.) Na zo’n koffiepauze is iedereen uitgerust en kan er weer met frisse moed verder gewerkt worden. Wil jij ook Fika introduceren binnen je bedrijf? KoffieMaatschappij helpt je graag op weg, maar het is aan jou om de traditie erin te houden.  

Koffieautomaat

Allereerst is het belangrijk een goedwerkende koffieautomaat te hebben. Je medewerkers hoeven dan niet te lang te wachten op hun koffie en dat scheelt weer irritaties. De koffieautomaat is bij voorkeur een espresso machine die versgebrande bonen maalt tot een heerlijke drank. Dan laat je merken dat je je medewerkers echt waardeert. Een romige topping is ook belangrijk, zodat de koffieautomaat cappuccino, latte macchiato en Wiener melange kan bereiden.  

Koffie, thee en wat lekkers

Je medewerkers dubbel verwennen? Zorg dan voor heerlijke koffieblends die zijn samengesteld door een professionele brander. Laat je medewerkers genieten van ongeëvenaarde smaaksensaties. Voor de theeliefhebbers adviseren we losse thee. Hiermee kunnen werknemers zelf bepalen hoe ze hun thee willen zetten. Bovendien smaakt deze thee veel puurder. En tot slot: bak een lekkere cake of haal gebakjes bij een bakkerszaakje uit de buurt. Zo wordt elke Fika een klein feestje.   

Koffiecorner

De omgeving waarin de Fika gehouden wordt is bepalend voor de mate waarin ontspanning kan plaatsvinden. Zorg daarom voor een gezellige koffiecorner waar je medewerkers zich helemaal thuis voelen. Het is een aanrader hen te betrekken bij je plannen. Misschien hebben zij ook wel goede ideeën. Lees hier 6 tips voor het inrichten van een koffiecorner.

Meer informatie?

Ben je overtuigd door onze visie op de koffiepauze? Neem dan vooral contact met ons op. Onze koffieadviseurs geven je graag advies. Als je het ziet zitten, organiseren we met plezier een koffieproeverij bij je op kantoor, zodat je kunt testen welke koffie het beste bij je bedrijf past. 
 

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up to date door ons te volgen!

Facebook KoffiemaatschappijTwitter KoffiemaatschappijGoogle+ KoffiemaatschappijLinkedin Koffiemaatschappijn

BROCHURE

Wilt u meer informatie over KoffieMaatschappij en ons koffieconcept? Vraag vrijblijvend onze digitale brochure aan.

brochure aanvragen

CONTACTGEGEVENS

Einsteinstraat 48
3316 GG  Dordrecht

Telefoon  085 - 071 77 97
E-mail  info@koffiemaatschappij.nl

Scroll naar boven