« Terug

De beste koffiebonen: deze behandeling hebben ze gehad

Beste koffiebonen12 jun


De beste koffiebonen. Daar zijn vele koffieliefhebbers naar op zoek. Maar wanneer zijn koffiebonen het best? Welke behandeling hebben ze dan gehad? Dat leggen we uit in dit blog. 

Koffieplantage en de oogst

Het begint allemaal op de koffieplantage. Een zeer tijdrovend, maar uiterst belangrijk proces. Om de beste koffiebonen te kunnen oogsten, is het belangrijk dat de plantages klein zijn. Zo kunnen de koffiebessen, waar de bonen zich in bevinden, zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Het duurt ongeveer 9 tot 11 maanden voordat Arabica bonen geoogst kunnen worden. Voor Robusta bonen is dit 7 tot 9 maanden. Als de bonen met de hand worden geplukt en ontdaan worden van de bes en het vliesje, krijgen ze een mooie, ronde smaak. De oogstperiode duurt ongeveer 10 tot 12 weken. 


Behandeling van de koffiebonen

Als de bonen zijn geoogst, worden ze gewassen. De onrijpe bonen komen dan bovendrijven en worden uit het water verwijderd. Vervolgens worden de bonen in de zon neergelegd waar ze kunnen drogen. Dit bevordert de kwaliteit van de koffiebonen nog meer. Daarna worden ze naar Nederland geëxporteerd en hier gebrand. Wij branden onze koffiebonen in een Giesen koffiebrander. Hiermee kan het brandproces nauwkeurig worden geanalyseerd en begeleid. Zo branden we de bonen precies lang en goed genoeg. Wij vinden het belangrijk onze bonen niet te donker te branden, anders verdwijnen er belangrijke smaakeigenschappen. 

Koffieblends samenstellen

Na het branden begint het samenstellen van de koffieblends. Dit doen we door goed te proeven. De smaken zuur, bitter en zoet moeten perfect met elkaar in balans zijn. Hierdoor krijgen de koffieblends een mooie volle smaak, met een uitdagend karakter. Vervolgens stellen we de koffieblends af op de koffieautomaat. Hierbij letten we goed op de maalgraad, de juiste hoeveelheid koffie, de juiste zet temperatuur, het juiste aandruk gewicht, de water kwaliteit en de juiste zetdruk. 


De beste koffiebonen

Meer weten over onze koffiebonen? Wij maken koffieblends voor ieder seizoen: KM Summer, KM Winter, KM Autumn en KM Winter. Ook leveren we KM Premium en KM Daily. De koffieautomaat die wij hierbij leveren is de Animo OptiBean Touch. Wij zijn van mening dat het belangrijk is de koffieautomaat precies op de koffieblends af te stellen. Hierdoor komen de beste koffiebonen tot hun recht als je geniet van een kop koffie.

Meer weten? Neem contact op. 

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up to date door ons te volgen!

Facebook KoffiemaatschappijTwitter KoffiemaatschappijGoogle+ KoffiemaatschappijLinkedin Koffiemaatschappijn

BROCHURE

Wilt u meer informatie over KoffieMaatschappij en ons koffieconcept? Vraag vrijblijvend onze digitale brochure aan.

brochure aanvragen

CONTACTGEGEVENS

Einsteinstraat 48
3316 GG  Dordrecht

Telefoon  085 - 071 77 97
E-mail  info@koffiemaatschappij.nl

Scroll naar boven